Wifi Speed test

Wifi Speed test

Vraag een Wifi Speed test aan

Merkt u dat binnen uw bedrijf de Wifi langzaam is? Dan is het verstandig om een Wifi scan te laten uitvoeren. De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld, liggen ver van de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden golden. WiFi was vroeger ‘handig en leuk om te hebben’, maar tegenwoordig is het een primaire onmisbare schakel. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu om capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend en stabiel netwerk is een grondige Site Survey (netwerk meting) met Spectrum Analyse daarom van belang!

Snellere Wifi met meer capaciteit

In kaart brengen stoorzenders| Optimaliseren Wifi gebruik | Ook toe te passen op Bring-Your-Own-Devices

Spectrum Analyse

Het uitvoeren van een uitvoerige Wifi speed test en een Wifi scan doen wij aan de hand van een Spectrum Analyse. De Spectrum Aanalyse houdt in dat we met een Wifi-scanner uw Wifi-capactiteit in kaart brengen. Hiermee stellen wij de toekomstige radiospectrum (2,4 GHz. en 5 GHz.(keyword is Wifi 2.5 of 5 ghz of wifi 2.4 vs 5 ghz of wifi 2 4 ghz 5 ghz) vast. Deze geavanceerde analyse brengt in beeld of het radiospectrum ‘schoon’ genoeg is. Ook brengen wij bijvoorbeeld storingsbronnen in kaart die van invloed zijn op de kanalen die de Access Points gebruiken voor communicatie met de WLAN devices. Denk aan stoorzenders zoals een magnetron of beveiligingscamera’s. Tevens bepalen we de kanaal- en vermogensinstellingen voor optimale inrichting van het radiospectrum. Na het afronden van de metingen stelt L’Comp een rapportage op van de meetwaarden. Op basis van deze gegevens brengen wij een netwerkadvies uit voor een passende oplossing op maat.

Wifi scan

Meten is weten! Een WiFi-netwerk inrichten zonder de uitvoer van een kundige Site Survey (netwerk meting en Wifi scannen) op locatie? Dat is vragen om problemen! De meting op locatie is hét vertrekpunt voor de realisatie van een betrouwbaar WLAN. Het geeft inzicht in de benodigde hardware, de precieze positionering en de instellingen zoals kanaalkeuze en zendvermogens. Bovendien brengen de specialisten van L`Comp ook de randvoorwaarden in kaart. Denk aan de bekabeling en de aanwezigheid van voldoende switchpoorten en het voorzien van de juiste Power over Ethernet ondersteuning. Ook hier geldt: meten is weten! Bij L’Comp bieden wij een gratis Wifi- Scan aan. Dan meten we uw huidige situatie en krijgt u direct inzicht in verbetermogelijkheden.

De snelle online Wifi Speed Test

Wilt u direct al inzicht krijgen in de huidige status van uw Wifi. Voer dan online deze Wifi speedtest uit. Dan ziet u direct hoe snel uw Wifi nu functioneert en of uw behoefte heeft aan de uitgebreidere Site Survey.
Onze Diensten

Er is meer nodig dan alleen het leveren van een product. Wij bieden een overeenkomst aan voor algemeen beheer en accurate zorg bij incidenten. Voor u een zorg minder

Hulp op afstand